Στο e-grafo.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Αποδοχή

Αναβάθμιση υφιστάμενων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών για τη διασύνδεση με τα POS

Αγαπητέ Πελάτη,

Με απόφαση της ΑΑΔΕ ,καθορίζονται οι τεχνικές απαιτήσεις και οι προθεσμίες αναβάθμισης για τις εν λειτουργία Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (ΦΤΜ) και ΑΔΗΜΕ (Αυτόνομες Δημοσιονομικές Μονάδες Επεξεργασίας).

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι υφιστάμενες εν λειτουργία ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ θα μπορούν να διασυνδέονται με τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT/POS), προκειμένου να μεταδίδουν σε αυτό το ποσό πληρωμής με κάρτα και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η έκδοση της σχετικής απόδειξης.

Διευκρινίζεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί μηχανισμοί (ΕΑΦΔΣΣ) δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα αναβάθμιση, καθότι έχουν ήδη εκδοθεί προδιαγραφές για κατασκευή νέου τύπου μηχανισμών (ΦΗΜΑΣ).

Για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 100.000€, ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της αναβάθμισης ορίζεται η 30.06.2023, ενώ για τις επιχειρήσεις που ο κύκλος εργασιών υπερβαίνει τις 100.000€, ορίζεται η 31.07.2023.

 

Επιδότηση της Αναβάθμισης των Ταμειακών Μηχανών

 

Για την συγκεκριμένη αναβάθμιση, παρέχεται επιδότηση μέσω της δράσης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ(112.50€) η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της συνολικής δαπάνης.

 

                        Οδηγίες αίτησης χρηματοδότησης (έκδοση voucher)

Για να κάνετε την αίτηση θα πρέπει να πάτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://beneficiary.digitalsme.gov.gr

    1. Κατα την είσοδο σας θα χρειαστείτε:

α. Κωδικούς TAXISNET

β. Για τα έτη 2019, 2020 και 2021 τον αριθμό των εργαζομένων , τον κύκλο εργασιών ,το ενεργητικό , για τα οποία θα συμβουλευτείτε τον λογιστή σας!   

     2. Στη σελίδα Αιτήσεις Χρηματοδότησης, επιλέγετε Κατηγορία 4

     3. Στη σελίδα Δηλώσεων θα χρειαστείτε τα στοιχεία που αναφέρουμε στην παράγραφο 1.β (αριθμό εργαζομένων, κυκλο εργασιών και ενεργητικό)

     4. Εάν εγκριθεί η αίτησή σας θα σας αποσταλεί ενημέρωση στο email σα με τον Κώδικό της επιταγής. Όταν επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε την αναβάθμοση της ταμειακή σας θα πρέπει να μας δώσετε και τον κωδικό της επιταγή σας.

 

Η ομάδα της ΓΡΑΦΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ είναι πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια.


Το προϊόν προστέθηκε με επιτυχία στη σύγκριση